Mat & Dryck
 

Om Belgodeli

Belgodeli startades i Stockholm hösten 2005 av An Delanghe, en matintresserad belgisk invandrare som saknade sitt hemlands produkter på den svenska marknaden: ”När jag julen 2003 sökte upp några butiker i Stockholm med frågan: ”Jag vill bjuda våra vänner på en nyårsafton med delikatesser från mitt hemland Belgien.” och fick svaret ”Belgiska delikatesser? Vad har ni för något?” förstod jag att här fanns något att bita i…"

Belgodeli fokuserar på delikatessaffärer där den personliga kontakten mellan säljare och kund är i centrum. Det är enda sättet att förmedla kunskap och information om belgiska varor som annars skulle föra en anonym tillvaro i de stora kedjornas massutbud.

Utgångspunkten för oss har främst varit att hitta små familjeföretag som tillverkar högkvalitativa produkter hantverksmässigt och utan extra tillsatser. Ett fåtal större företag har också engagerats tack vara sina väletablerade och mycket uppskattade produkter.

Jag har nyss avslutat min sommelierutbildning hos Restaurangakademin i Stockholm så jag kommer i framtiden även att anordna öl- och ostprovningar.

 

AFFÄRSIDÉ

Att visa att Belgien är så mycket mer än Bryssel och genomfartsväg söderut genom

  • att göra belgiska delikatesser kända, uppskattade och tillgängliga i Sverige
  • att öka kunskapen om det belgiska köket och dess traditioner
  • att öka kunskapen om belgiska öl och höja dess status som måltidsdryck

 

 

 
           
Copyright Belgodeli 2005 © Stockholm | An Delanghe Tel: +46 (0)733-93 08 32 | info@belgodeli.se